Menu główne
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z forum wyrażasz zgodę na używanie cookies. Więcej informacji w regulaminie. OK (wyłącz komunikat)

Stacja pogodowa z 3 czujnikami i z historią pomiarów

Zaczęty przez GremlinQQQ, 20 Kwiecień 2025, 12:23:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

GremlinQQQ

Przemierzam internety w poszukiwaniu stacji pogodowej z trzema zewnętrznymi czujnikami temperatury i wilgotności (to znalazłem łatwo) ale interesuje mnie podgląd historii pomiarów z ostatnich 24h. Najlepiej gdyby była to integracja z weathercloud ale czegoś takiego jeszcze nie znalazłem. Zadowolę się historią nawet na ekranie wyświetlacza, bylebym w każdej chwili mógł zobaczyć wykres z przebiegiem temperatury z ostatniej doby. Czy ktoś z szanownych użytkowników może podpowiedzieć model stacji który spełniałby moje oczekiwania? Zasięg czujników to tak z 30m.

Parasol

Myślę, że poniższe stacje mogą być dla ciebie odpowiednie. Każda może współpracować nawet z 8 czujnikami temperatury i wilgotności.

Stacja pogodowa typu HP3000 - wykresy na ekranie, zapis pomiarów na karcie pamięci, możliwość przeglądania danych na komputerze PC.

Stacja pogodowe typu WN182x - nie ma własnej pamięci, ale ma możliwość przesyłania pomiarów do internetowych serwisów pogodowych.

Ecowitt GW3000 - nowość, bramka stacji pogodowej z zapisem pomiarów na karcie pamięci i możliwością przesyłania danych do serwisów pogodowych.